2015. június 3., szerda

4. fejezet

Az átjárók
(The portals)
- Ne, ne támadj rá, most már ő birtokolja a tűz erejét, te már nem tudod tőle vissza venni David, egyedül csak Flora képes rá, hiszen ő a tűz elem eredeti őrzője, ha szembeszállnak, a medál, és az elem egyértelműen az igazi gazdájához fog visszamenni, vagyis Flora-hoz, hiszen a medál még nem gonosz. - Mondta Miranda
- Szóval nekem kell megküzdenem a szörnnyel? - Kérdezte Flora
- Ő a vadász, bár nagy hatalma van, de nem kell megküzdened vele, csak annyi kell hogy megérintsd a medált, ami jelenleg nála van, ha megérintetted akkor az erőd és a medál is ismét hozzád fog kapcsolódni. - Mondta Miranda, és Flora nagyon igyekezett megérinteni a medált, de mindhiába, a vadász több erővel rendelkezett, és ekkor a medál kiúszott a vadász zsebéből, és Flora felé vette az irányt, a lány megérintette a medált, és ismét övé lett a tűz ereje, de mielőtt át tudott volna változni a vadász már el is tűnt, ám Flora átváltozott, és vele együtt a többi őrző is, és Miranda segítségével pedig elkezdték elsajátítani erejüket, és kezdtek megismerkedni sorsukkal, amikor Rosie vékony hangon egy igencsak érdekes kérdést vetett fel:
- Akkor ha emberek vagyunk nincs erőnk, vagy csak egyszerűen nem olyan erős? 
- Nos az erőitek mindig veletek vannak, de Andredan szíve vagyis a medál nélkül nem olyan hatalmas, és csak egyesülve tudtok harcolni vele. - Felelte Miranda.
Amikor a lányok már visszaváltoztak, és kerestek egy átjárót amin vissza tudnak térni a Földre mind bezárult, és egy levél esett le a földre, amin 7 átjáró, és egy medál volt ábrázolva, a lányok tágra nyílt szemekkel figyelték a semmiből előugró "ajándékot" és megkérdezték Mirandat, aki felelt is a kérdésekre:
- Nos 7 portál, átjáró van itt Andredan bolygón, ezeket mindet az ezelőtti őrzők készítették, mindegyiket az előző generációk, minden generáció egyetlen portált hozhat létre, majd idővel nektek is kellesz, de sajnos a gonoszok is tudomást szereztek a portál hatalmáról, így a fennmaradt hét portált kisajátították, Meranos minden előző őrzőt kifaggatott, de egyikük sem mondta meg hogyan kell ezeket a portálokat gyártani.
- És hogyan is kell? - Kérdezte Illa
- Idővel mindent megtudtok, nektek az a feladatotok, hogy a portálokat megvédjétek a gonoszok elől, és ennek az egyetlen módja az, ha mindet bezárjátok, ám ez nem ilyen egyszerű, bár a portálokat a medállal nyitották, mindet mással kell bezárni, egy olyan tárggyal, ami ahhoz a portálhoz fűződik, valamivel ami megtalálható a Földön is. és Andredan-on is. - Magyarázta Miranda, és Meranos addig a trónon bosszankodott:
- Micsoda?! A medál elveszett, és az erőd is?! Pedig már kevés kellett hogy eljussunk a célhoz, hogy elfoglaljuk minden jó forrását, Miendra-t, és ha a jó forrását is gonosszá tettük volna, a helyet ahol az őrzők erői vannak biztonságba helyezve, ha elfoglaltuk volna, akkor az őrzőket is a magunk oldalára tudtuk volna állítani, de vadász te, a legjobb katonám, és elbuktál, ezt nem tűrhetem el, őrök! Börtönbe vele! - Felelte Meranos
Vége a 4. fejezetnek. 
Szerintetek a lányok sikerrel járnak? 
Meranos el tudja majd foglalni a minden jó forrását? 
A következő fejezetekben megtudhatod!
Írta: Kristán Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése